aprilie 10, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Semnal important al lui Raed Arafat pentru noaptea de Înviere

0 0
2 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 2 Second

Înaintea ședinței cu reprezentanții Bisericilor, Raed Arafat dă speranțe credincioșilor: guvernanții nu intenționează să interzică slujbele de Înviere, iar românii ar putea să meargă să ia Lumină cu anumite reguli.

  • „Cred ca toata lumea a auzit ce a zis si Presedintele, ce a zis si premierul, ca intentia este ca de Paste lumea sa mearga la Inviere si sa nu fie restrictii in acest sens. Dar concluzii inca nu sunt trase. Urmeaza ceva discutii si intalniri intre reprezentantii cultelor, premier, o sa particip si eu. In urmatoarele doua zile vom avea concluziile. Cu siguranta ca premierul va anunta concluziile. Cine incearca sa porneasca oamenii ca nu se va putea (desfasura slujbele de Înviere) trebuie lasati la o parte si asteptate comunicarile oficiale. Indiferent de situatie (din punct de vedere epidemiologic, n.red.), dorinta este de participare. Participarea nu inseamna ca nu vor fi niste reguli”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

La Palatul Victoria va avea loc, joi, la ora 11.00, o întâlnire a premierului Florin Cîțu cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte. Vom mai participa: secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat; secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu; coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță; consilierul prezidențial Sergiu Nistor – Departamentul Cultură, Culte și Minorități Naționale din cadrul Administrației Prezidențiale; Secretarul General al Guvernului, Horațiu Gorun; Secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că își dorește ca pandemia de Covid să fie gestionată astfel încât, în perioada sărbătorilor pascale, românii să poată merge la biserică, dar să se poată întâlni și cu familia.

„Anul acesta sărbătorile sunt la o distanță mare (Paștele catolic față de cel ortodox – n.r.). Acum în 4 aprilie vor sărbătorii catolicii, reformații, iar la începutul lunii mai vor sărbători creștinii ortodocși. Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în așa fel încât lumea să poată să meargă și la biserica, să se întâlnească, sigur, în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia fără să avem petreceri cu multe persoane”, a zis șeful statului.

El spune că participarea la slujbele de Paște și petrecerea sărbătorilor în cadru familiar sunt posibile. „Nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică. Sunt sfintele sărbători de Paște, oamenii vor să meargă la biserica și trebuie să găsim calea ca să poată merge la biserică”, a conchis șeful statului.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).