aprilie 15, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Microplastic găsit în 21 de cursuri de apă din România

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Situaţia apelor din România este, în momentul de faţă, una greu încercată, iar rezultatele unor analize colectate din 21 de cursuri de apă arată prezenţa microplasticului şi nanoplasticului în toate acestea, a declarat, luni, într-o conferinţă online, Andrei Coşuleanu, preşedinte şi fondatorul Act for Tommorow, relatează Agerpres.

„Din păcate, situaţia apelor din România este, în momentul de faţă, una greu încercată. Astăzi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Apei, împreună cu Ambasada Marii Britanii şi cu colegii parteneri, am reuşit să facem primul studiu naţional care ne arată dacă în România sunt microplastice şi dacă putem să facem ceva. Am analizat în această perioadă de trei luni şi jumătate apele reprezentative pentru români, şi care străbat România de la nord la sud şi de la est la vest. Am colectat 21 de probe din cele mai reprezentantive ape ale României. Rezultatele ne-au arătat că există microplastic şi nanoplastic în toate apele pe care le-am studiat”, a afirmat Coşuleanu.

Conform concluziilor cercetării de specialitate, România trebuie să realizeze noi studii cantitative pentru râurile mari din România şi de identificarea principalelor surse de poluare cu plastic, pentru stabilirea de măsuri în vederea prevenirii şi combaterii poluării cu microplastic a apelor din ţara noastră…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).