februarie 28, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Compania Vale va plăti daune de 7 miliarde de dolari pentru catastrofa minieră de la Brumadinho, soldată cu 270 de morţi

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Conglomeratul brazilian Vale a acceptat să plătească suma de peste 7 miliarde de dolari, reprezentând daune „sociale şi de mediu”, la doi ani după catastrofa minieră de la Brumadinho, care s-a soldat cu 270 de morţi în statul Minas Gerais din Brazilia, relatează joi AFP.

Autorităţile din acest stat din sud-estul Braziliei au anunţat joi că acordul încheiat cu unul din primele grupuri mondiale în materie de exploatare a minereului de fier privind catastrofa de la 25 ianuarie 2019 este cel mai mare acord de compensaţii semnat vreodată în America Latină, potrivit agerpres.ro.

Acestea au adăugat că „valoarea acordului corespunde numai unei estimări” şi că aceasta „ar putea fi crescută, în caz de necesitate”.

La începutul lui 2019, ruptura unui baraj de retenţie a deşeurilor miniere a eliberat milioane de tone de reziduuri de minereu care au provocat moartea a 270 de persoane şi au devastat o întreagă regiune, în ceea ce a reprezentat un dezastru major pentru floră şi faună.

Unsprezece cadavre nu au fost niciodată găsite în imensul sit devastat din apropiere de orăşelul Brumadinho, de 40.000 de locuitori, în pofida căutărilor care au durat luni de zile.

Guvernul local din statul Minas Gerais a cerut daune de 102 miliarde de dolari, mult mai mari decât cele obţinute în final, de peste 7 miliarde de dolari….citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).