iunie 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Suspendare Iohannis. George Simion, anunț de ultim moment de la proteste

0 0
1 min read
0 0
Read Time:54 Second

George Simion, liderul AUR, a anunțat că AUR va iniția procesul de suspendare a președintelui Klaus Iohannis în Parlament. Ei speră să se bazeze pe membri PSD și chiar PNL. 

”Dacă PSD e o opoziție de formă, noi suntem adevărata opoziție și vom iniția suspendarea lui Iohannis. Sper că vor semna și unii din PSD și sper să se mai gândească. Inclusiv membri PNL, care sunt sătui de dictatura acestui om care nu prea ne are la inimă. Sper să semneze” a spus George Simion, pentru jurnalistul DCNews, Ioan-Radu Gava.

Președintele țării poate fi suspendat în cazul săvârșirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituției. Propunerea trebuie să fie inițiată de cel puțin o treime din totalul parlamentarilor. Suspendarea se face cu votul majorității senatorilor și deputaților, în ședință comună, după consultarea CCR. Președintele are dreptul să dea explicații în fața parlamentarilor. Dacă propunerea de suspendare trece de Parlament, se organizează referendum, în cel mult 30 de zile, pentru demiterea președintelui. Referendumul este validat dacă la urne vor fi cel puțin 30% din totalul alegătorilor.

Sursa: Dcnews

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).