iunie 24, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

UE introduce zonele „roșu-închis”, cu restricții anti-Covid mai severe

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Guvernele statelor din Uniunea Europeană au convenit vineri să desemneze cele mai critice puncte ale epidemiei de coronavirus prin culoarea roșu-închis.

Ambasadorii europeni la Bruxelles au acceptat măsura respectivă propusă de Comisia Europeană pentru regiunile cu peste 500 de cazuri noi la 100.000 de locuitori într-un interval de două săptămâni, conform Agerpres.

Uniunea Europeană deja stabilise un „semafor” de culori pentru a desemna gravitatea epidemiei pe zone în fiecare din cele 27 de țări membre.

Creşterea numărului de infectări, apariţia versiunilor mai contagioase ale virusului şi faptul că mare parte din continent era deja „zonă roşie” a impus însă crearea unei noi trepte.

În zonele roşu-închis se vor aplica reguli antiepidemice mai stricte; printre altele, vor fi permise doar deplasările strict necesare.

Conform declaraţiei făcute de un diplomat agenţiei Reuters, Germania şi alte ţări au anunţat că vor impune şi restricţii suplimentare privind călătoriile, pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Portugalia, care deţine în acest semestru preşedinţia Consiliului UE, a anunţat că orice măsuri privind deplasările vor fi decise la nivelul fiecărui stat.

Guvernul de la Berlin se pregăteşte să interzică accesul pe teritoriul german călătorilor din Regatul Unit, Portugalia, Brazilia şi Africa de Sud, unde au apărut tulpini mai contagioase de coronavirus, a anunţat încă de joi ministrul de interne Horst Seehofer.

Belgia le-a interzis rezidenţilor vacanţele în străinătate până în martie. Comisia Europeană insistă însă ca lucrătorii esenţiali şi produsele de primă necesitate să poată traversa frontierele fără obstacole, conform regulilor UE privind libera circulaţie.

sursa:puterea

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).