iunie 24, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Autoritățile din Mexic, în alertă. Se fură tuburile cu oxigen pentru bolnavii de COVID care se tratează acasă. Spitalele, la capacitate maximă

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Furturile de tuburi de oxigen a devenit o adevărată problemă în Mexic. Autoritățile au înființat chiar și o poliție specială pentru a stopa acest fenomen.

Din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri Covid în Mexic, tuburile de oxigen au devenit ținta hoților. Autoritățile au înregistrat 14 cazuri de furturi de tuburi de oxigen de la începutul lui ianuarie până în prezent, pe fundalul unui deficit pe piaţa legală, informează Agerpres, citând AFP.

Din data de 3 ianuarie, Garda Naţională şi poliţia au recuperat 36 de tuburi de oxigen şi trei concentratoare de oxigen, arestând totodată opt persoane în mai multe operaţiuni distincte, a informat Ministerul Securităţii Publice (SSPC) într-un comunicat.

O poliție specială pentru astfel de cazuri

Potrivit ministerului, din cauza creşterii numărului de furturi, autorităţile au decis să stabilească o autoritate specială de coordonare care să oprească şi să pună sub acuzare astfel de infracţiuni. Garda Naţională şi primii trei furnizori de oxigen din ţară se numără printre cei implicaţi în acest demers.

Mexic, o ţară cu aproape 130 de milioane de locuitori, a înregistrat unul dintre cele mai severe bilanţuri de COVID-19 din lume, iar la începutul acestei săptămâni a devenit cea de-a patra ţară care a atins pragul de 150.000 de decese provocate de coronavirus la nivel global.

Sursa: dcnews

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).