September 16, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Proteste anti-restricții în Olanda. Magazinele au fost vandalizate și jefuite. Aproximativ 150 de manifestanți au fost reținuți

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

În mai multe orașe din Olanda oamenii au ieșit în stradă pentru a treia noapte consecutiv, protestând împotriva restricțiilor impuse de autorități. Protestele au degenerat, iar mai mulți oameni au fost reținuți.

Olanda se confruntă din nou cu violențe ieșite din comun după ce zeci de oameni, revoltați de măsurile menite să limiteze răspândirea Covid-19, au ieșit în stradă pentru a treia noapte consecutiv. Protestele au degenerat, iar manifestanții au jefuit magazine, au incendiat mașini și au atacat polițiștii cu pietre, scrie The Guardian.

Manifestanții, în mare parte adolescenți, sunt revoltați de faptul că autoritățile din Țările de Jos au impus restricții de circulație după ora 21:00, măsură care a intrat în vigoare sâmbătă. Forțele de ordine au reținut marți seara aproximativ 150 de oameni. Alte peste 180 de persoane au fost arestate luni la Amsterdam și Rotterdam, unde magazinele au fost vandalizate și jefuite, iar primarul, Ahmed Aboutaleb, a emis un decret de urgență care conferea poliției puteri mai largi de arestare.

„Acești oameni sunt hoți nerușinați, nu pot spune altfel.”, a spus Aboutaleb, dar problemele au izbucnit și în centre mai mici din țară, cum ar fi Den Bosch, Zwolle, Amersfoort, Alkmaar, Hoorn sau Gouda, unde au fost incendiate mai multe mașini. În Haarlem  poliția a fost atacată cu pietre.

De altfel, primari din mai multe orașe olandeze au anunțat că vor introduce măsuri de urgență pentru a încerca să prevină revolta. Poliţia afirmă că protestatarii, care au răspuns unui apel pe reţelele sociale, caută în mod deliberat confruntările cu forţele de ordine.

Sursa: DCNEWS

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).