iunie 24, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Tăriceanu, despre dosarul de la DNA: Nu există nici o probă cu privire la vreo mită, ci doar o poveste a unor procurori obedienţi!

0 0
2 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 4 Second

Călin Popescu Tăriceanu a devenit este inculpat într-un dosar deschis de DNA pentru luare de mită. Fostul premier spune despre acheta procurorilor că nu există nici o probă cu privire la vreo mită.

„Interesantă decizia DNA de a face public conţinutul fiecărui act procedural pe care îl derulează în dosarul de presupusă mită! Ar fi fost bine dacă ar proceda la fel şi cu ancheta celor 6 case ale dlui Iohannis sau cu şpăgile luate de fruntaşii partidelor de guvernământ! Dar la noi, ca la nimeni, legea e pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă! În condiţiile în care ancheta penală nu este publică (valabil şi pentru DNA, dar la ei nu se aplică!), pot doar să vă asigur că acest dosar este unul eminamente politic. Nu există nici o probă cu privire la vreo mită, ci doar o poveste a unor procurori obedienţi!”, a scris Tăriceanu pe Facebook, luni seară.

Tăriceanu spune despre procurori că refuză să constate următoarele lucruri: „1. Guvernul pe care l-am condus a adoptat o serie de HG-uri pentru ca România să intre în legalitate, în condiţiile în care administraţia centrală şi locală folosea în mod fraudulos licenţe software Microsoft. Adoptarea acestor HG-uri nu a fost urmată de vreo plată către deţinătorii licenţelor. 2. PNL a avut mai multe contracte de consultanţă în perioada 2007-2008 în totală transparenţă şi legalitate, care au fost plătite de către partid şi de nimeni altcineva”.

„Cred că o dovadă clară că acest dosar este o făcătură este viteza de desfăşurare. Este de bun simţ, ca să nu mai vorbesc de obligaţii procedurale, ca trecerea de la statutul de suspect la cel de inculpat să se facă în urma administrării unor probe suplimentare ori, în cazul meu, procurorul nu a venit cu nici o probă suplimentară care să justifice inculparea. Mai degrabă pare că e o comandă politică “de a mă face”, cum aud că se vorbeşte pe culoarele puterii!”, a afirmat Tăriceanu.

Tăriceanu este acuzat că în perioada 2007-2008, când era premier, ar fi primit de la reprezentanții unei companii austriece foloase materiale în valoare de 800.000 de dolari, constând în plata unor servicii de consultanță. În schimb, fostul premier și-ar fi exercitat atribuțiile astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei. Călin Popescu Tăriceanu este inculpat în dosarul de luare de mită deschis de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

sursa:puterea

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).