februarie 28, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Specialiștii avertizează despre posibila apariție a unui mutații a coronavirusului în Israel

0 0
4 min read
0 0
Read Time:3 Minute, 53 Second

Campania de vaccinare în masă a Israelului care se desfășoară în paralel cu un focar activ de coronavirus poate duce la o „presiune evolutivă” asupra virusului, rezultând o variantă israeliană care ar putea fi rezistentă sau poate avea anumite avantaje față de vaccin.

Datele au apărut într-un raport despre mutații al Centrului Național de Informare și Cunoaștere a Coronavirusului. Raportul a provocat o frenezie de titluri în media și panică în rândul populației, scrie Jerusalem Post.

Deja, lumea a aflat în weekend că varianta britanică, care s-a răspândit ca focul în Israel, ar putea fi mai mortală decât se credea inițial.

Mai mult, guvernul și oficialii din domeniul sănătății s-au temut că variantele care intră în Israel prin Aeroportul Ben-Gurion ar putea merge împotriva programului de vaccinare al țării și ar putea afecta capacitatea sa de a ieși din criză. Aceasta include varianta sud-africană, care a fost adusă în Israel prin Africa de Sud și Dubai și, într-un studiu preliminar, s-a dovedit că unele vaccinuri sunt mai puțin eficiente.

Cu toate acestea, până în prezent „nu există nicio mutație israeliană semnificativă”, a declarat duminică dimineață prof. Sharon Alroy-Preis, șefa serviciilor de sănătate publică. Dar „oriunde există un virus, se pot dezvolta mutații”, a adăugat ea.

„Virușii dobândesc în mod constant variante”, a spus prof. Ephrat Levy-Lahad, directorul Institutului de Genetică Medicală de la Centrul Medical Shaare Zedek din Ierusalim. Aceste variante apar atunci când un genom se schimbă într-un fel în timpul replicării, a declarat ea pentru The Jerusalem Post.

Modificările virusului sunt silențioase

Prof. Jonathan Gershoni de la Școala de Științe de Biomedicină și Cancer Shmunis de la Universitatea Tel Aviv a spus: „Gândește-te dacă ar fi trebuit să faci copii scrise de mână ale genomului. Există o foarte mare probabilitate de a avea o eroare tipografică. Deci, în timp ce în tipărirea cărților sau copierea documentelor, greșelile de tipar sunt comune și ușor de înțeles, același lucru este valabil și atunci când replicăm un genom. Dar numim aceste tipuri de mutații, iar virusul care poartă aceste mutații este un mutant sau o variantă.”

Levy-Lahad a spus că majoritatea modificărilor sunt „silențioase” și nu au niciun efect asupra proteinelor virusului sau asupra altceva.

Dar, uneori, aceste „greșeli de scriere” pot avea un efect profund, a spus Gershoni. De exemplu, „Soția mea este dură” versus „Viața mea este dură” – cele două fraze au o literă diferită, dar semnificații foarte diferite.

Mutațiile ar putea crește capacitatea unui virus de a deveni mai infecțios, ar putea face virusul mai patogen sau îl vor face mai puțin sensibil la neutralizarea anticorpilor stimulați sau induși prin vaccinare, a spus el.

Mutațiile pot duce și la diminuarea virusului

Pe de altă parte, unele mutații ar putea face ca virusul să fie mai puțin eficient și, în cele din urmă, să-l determine să dispară, a spus Gershoni. Imunizarea ar putea grăbi teoretic evoluția unui virus, a spus Levy-Lahad.

„Până la coronavirus, una dintre problemele majore de sănătate a fost aceea că mulți germeni au devenit rezistenți la antibiotice, deoarece s-au administrat multe în populație, adesea inutil, iar germenii au găsit o modalitate de a deveni rezistenți la aceste antibiotice”, a spus ea. „Acei germeni care reușesc să obțină rezistență devin mai preponderenți pentru că vor prevala.”

„Practic, este un joc statistic”, a spus ea. „Dacă aveți mulți oameni bolnavi și mulți oameni imunizați și dacă imunizarea nu exclude complet infecția, atunci pur și simplu pentru că aveți o mulțime de oameni care pot transmite coronavirus și o mulțime de gazde în care virusul poate evolua.”

Dar nu înseamnă că acest lucru se va întâmpla, a adăugat ea.

Raportul a avertizat că această ipotetică „mutație israeliană” ar putea oferi virusului un anumit potențial de a se sustrage răspunsului imun provocat de vaccinare. Prin urmare, s-ar putea răspândi mai repede în populație, mai ales că copiii nu sunt vaccinați.

Dar Levy-Lahad a spus că situația nu este atât de alb-negru și că acesta nu este un „fenomen totul sau nimic”. „Ar putea fi, de exemplu, că imunizarea nu eradică complet infecția, dar scade rata bolilor severe de la 2% [una din 50] la una din 1.000 – care va avea în continuare un impact uriaș”, a spus ea.

Vaccinul antigripal este un exemplu de vaccin care trebuie actualizat deoarece virusul muta, a adăugat ea. „Nu știu că cineva a arătat că acest lucru este un rezultat al ratei de vaccinare”, a spus Levy-Lahad.

Cu toate acestea, teama de mutații este un argument pentru respectarea reglementărilor Ministerului Sănătății și reducerea infecției, a spus ea.

sursa:puterea

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).