februarie 28, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Prima țară din UE care aprobă unilateral vaccinul rusesc

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Ungaria a devenit prima ţară din Uniunea Europeană care a aprobat în mod unilateral folosirea vaccinului rusesc Sputnik V.  Budapesta depune eforturi să ridice restricţiile impuse din cauza epidemiei în vederea unei relansări a economiei.

Ungaria a încheiat un acord de achiziţionare a vaccinului rus împotriva covid-19 Sputnik V, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, la Moscova, ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto, potrivit Reuters. Acordul a intervenit la o zi după ce autoritatea ungară de reglementare a medicamentelor a dat undă verde vaccinurilor împotriva Covid-19 britanic AstraZeneca şi rusesc Sputnik V.

„Nu avem nevoie de explicaţii, avem nevoie de vaccinuri”

Într-o trasmisiune în direct pe Facebook de la o reuniune cu omologul său rus Serghei Lavrov, ministrul ungar a anunţat că vaccinul Sputnik V urmează să fie livrat în trei etape şi că detalii cu privire la volumul expediat urmează să fie comunicate ulterior. „Sunt foarte fericit să anunţ că am semnat azi un acord în virtutea căruia Ungaria poate să cumpere o mare cantitate de vaccin rusesc în trei tranşe”, a anunţat Szijjarto,

Premierul ungar Viktor Orban a apreciat că autorizarea utilizării mai multor vaccinuri este cea mai bună, stimulează concurenţa şi obligă producătorii să accelereze livrările. „Nu avem nevoie de explicaţii, avem nevoie de vaccinuri”, a subliniat premierul la postul public de radio.

Rusia a depus cerere de omologare a vaccinului

Potrivit Moscovei, vaccinul Sputnik V are o eficienţă de 92% împotriva covid-19, potrivit unor rezultate intermediare., însă datele finale ale testelor nu au fost publicate. Rusia a depus miercuri o cerere de omologare a vaccinului Sputnik V în Uniunea Europeană, în vederea unei examinări lunii viitoare a EMA. Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) nu a aprobat încă Sputnik V şi urmează să ia o decizie cu privire la vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford la 29 ianuarie.

sursa:puterea

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).