martie 6, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Numit BANDIT de Joe Biden, Viktor Orban i-a transmis o scrisoare de felicitare: Ce solicitări are premierul Ungariei de la noul lider al SUA

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 53 Second
Viktor Orban
Prim-ministrul ungar, Viktor Orban, l-a felicitat miercuri pe Joe Biden, la inaugurarea acestuia ca preşedinte al SUA, a declarat şeful biroului de presă al guvernului de la Budapesta, Bertalan Havasi, potrivit agenţiei MTI.

În scrisoarea sa de felicitare, Viktor Orban a menţionat că ultimii patru ani au demonstrat potenţialul cooperării prieteneşti şi reciproc benefice între Ungaria şi SUA, iar această perioadă a deschis noi perspective în relaţiile bilaterale între Washington şi Budapesta în domeniile securităţii, politicii energetice şi economiei, a spus Havasi, scrie agerpres.ro.

Citește și: Vlad Voiculescu: ‘Cred că este bine ca oamenii să aibă acces la teste antigen de calitate’

De asemenea, Viktor Orban l-a asigurat pe Joe Biden cu privire la angajamentul continuu al Ungariei pentru consolidarea legăturilor bilaterale pe baza înţelegerii şi respectului reciproc.

Şeful executivului de la Budapesta a mai menţionat că Ungaria doreşte să consolideze alianţa sa cu SUA în cadrul NATO, precum şi angajamentul de a lupta împotriva terorismului şi efortul comun al celor două ţări de a securiza surse alternative de energie pentru Europa Centrală.

Citește și: Compania Moderna pregătește un vaccin anti-COVID-19 pentru copii: ‘Am început un studiu în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani’

Viktor Orban i-a urat lui Joe Biden succes şi sănătate în mandatul său de preşedinte al SUA, potrivit declaraţiei lui Bertalan Havasi.

Premierul ungar l-a susţinut deschis anul trecut la alegerile prezidenţiale din SUA pe preşedintele republican Donald Trump, adversarul lui Joe Biden. Viktor Orban s-a declarat atunci convins că Trump, cu care Ungaria a avut ”o relaţie excepţional de bună”, va obţine al doilea mandat prezidenţial, ceea ce nu s-a întâmplat.

Citește și: Ilie Năstase a răbufnit după ce s-a scris că e în pragul falimentului:  Numai proștii spun asta

În campania electorală de dinaintea alegerilor prezidenţiale Biden i-a reproşat lui Trump, referindu-se la Ungaria, că i-a „îmbrăţişat pe toţi bandiţii din lume”.

Şi la precedentul scrutin prezidenţial american, în 2016, Viktor Orban a fost primul responsabil european care a susţinut candidatura lui Donald Trump. Ulterior, în cursul unei vizite a lui Viktor Orban la Washington, Trump l-a prezentat pe oaspetele său drept un lider „respectat în toată Europa”.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).