martie 6, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Gafă a premierului Cîţu: A anunţat că se vaccinează milioane de pensionari, deşi s-au înscris doar puţin peste 100 de mii

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Premierul Florin Cîţu transmite pe pagina sa de Facebook informaţii eronate despre campania de vaccinare. Cîţu s-a încurcat în procente, informaţiile de la Ministerul Sănătăţii fiind total diferite de cele prezentate de premier.

„Programările merg bine. Campania de vaccinare merge bine. Peste 75% din persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele mai afectate de coronavirus, se vor vaccina în perioada imediat următoare”, a scris Cîţu pe Facebook.

În România trăiesc aproximativ 3,5 milioane de persoane peste 65 de ani. Potrivit informaţiilor oficiale, până duminică, în a doua etapă a campaniei de vaccinare s-au înscris 115.954 de persoane peste 65 de ani. Dacă procentul prezentat de Cîţu ar fi real, ar însemna că în perioada imediat următoare ar urma să fie vaccinate peste 2,5 milioane de persoane peste 65 de ani.

Foarte probabil, Cîţu a încurcat datele şi a prezentat eronat un procent de 75% raporat de Ministerul Sănătăţii. În fapt, 75% dintre cei deja înscrişi sunt în categoriile vulnerabile, după am scria pe Facebook ministrul Vlad Voiculescu.

„Varstnici + cronici > 75% din totalul programărilor în Etapa II. E așa cum trebuie: îi protejăm în primul rând pe cei vulnerabili”, scrie Voiculescu, referindu-se la cele 209.270 de persoane înscrise în total până duminică în etapa a doua de vaccinare.

content-image

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).