ianuarie 19, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

BĂTAIE DE JOC Cu câteva înainte de debutul fazei a doua, Primăria Sibiu nu mai face centre de vaccinare în săli de sport, ci în sala unei firme private

2 min read
Read Time:2 Minute, 3 Second
Astrid Fodor Klaus Iohannis Fodor Iohannis
Primăria Sibiu a anunțat, joi, cu câteva ore înainte de debutul fazei a doua de vaccinare, că au amenajat patru centre de vaccinare într-un spațiu expozițional din oraș, pus la dispoziție de un antreprenor, până acum centrele fiind anunțate în patru săli de sport ale unor școli.

Cele patru centre de vaccinare sunt amenajate în sala Redal Expo, un salon expozițional, și fiecare centru are cinci puncte de vaccinare.

Citește și: Ludovic Orban rămâne președintele Camerei Deputaților. Curtea Constituțională a respins sesizarea AUR

„Direcția de Sănătate Publică a înștiințat Primăria Sibiu că se va renunța la amenajarea centrelor de vaccinare în sălile de sport ale unităților școlare stabilite inițial, motiv pentru care amenajarea lor s-a sistat. Spațiul Redal Expo a fost pus la dispoziția municipalității gratuit de firma Retezat SA, Primăria Sibiu încheind un contract în acest sens cu firma menționată. Municipalitatea va achita doar costurile utilităților consumate în perioada în care funcționează centrele de vaccinare, precum și costurile pentru serviciile de curățenie și dezinfecție a spațiilor”, a spus Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Amenajarea a constat în amplasarea mobilierului necesar, respectiv paturi, mese, paravane separatoare, birouri, scaune, etc, dotarea cu computere și imprimante pentru eliberarea adeverințelor de vaccinare, termometre digitale pentru triaj, truse de prim ajutor și dozatoare de apă.

Citește și: Marcel Ciolacu anunță un cutremur provocat de Florin Cîțu: Vrea să vândă – pe nimic! – cele mai puternice companii de stat!

Mobilierul a fost pus la dispoziție de aceeași firmă privată, costul pentru restul dotărilor achiziționate de Primărie fiind de 26.000 lei.

„Pe lângă aceste dotări, după emiterea actului normativ care reglementează recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare, Primăria Sibiu va contracta și aceste servicii, dacă rămân în sarcina administrațiilor locale. Operaționalizarea acestor centre a fost realizată de Primăria Sibiu conform dispozițiilor Ordinului Comun al nr. 2171/181/M.223/4380/2020 pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, sub coordonarea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției și a Direcției de Sănătate Publică și cu aprobarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu”, a mai spus sursa citată.

Citește și: Medicul Mihai Craiu îi liniștește pe toți cei care se tem de vaccinul anti-COVID-19: ‘Doar loturile care au respectat limitele de temperatură, pe toata durata transportului, pot fi utilizate’

Aceste patru centre de vaccinare se adaugă celor organizate de instituțiile abilitate în unitățile spitalicești din oraș.

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).