September 16, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

EXEMPLU de țară: Israelul se oferă să îi vaccineze anti-COVID-19 pe supravieţuitorii Holocaustului din toată lumea

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second
lagar holocaust
Guvernul israelian lucrează la un program prin care să asigure tuturor supravieţuitorilor Holocaustului, din întreaga lume, vaccinarea împotriva coronavirusului, a declarat marţi o oficialitate citată de dpa.

Detaliile nu au fost încă definitivate, dar probabil vor fi deschise centre de vaccinare în anumite ţări, a afirmat ministrul pentru diaspora, Omer Yankelevich. Ea a adăugat că dacă va fi necesar vor fi trimise echipe care să le administreze beneficiarilor vaccinul la domiciliu, scrie agerpres.ro.

Citește și: Momente dificile pentru Călin Popescu-Tăriceanu: Procurorul general Gabriela Scutea i-a trimis lui Klaus Iohannis cererea de urmărire penală

Conform unui proiect de comunicat, vârsta înaintată a celor care au supravieţuit Holocaustului îi include în categoria de risc ridicat în cazul îmbolnăvirii de COVID-19, iar în unele state nu este clar dacă vor primi vaccinul în viitorul apropiat. Planul guvernamental “va asigura şi vaccinarea tuturor supravieţuitorilor Holocaustului din Israel şi va oferi instrucţiuni şi sprijin corespunzător”.

Programul va fi administrat de Shalom Corps, o mişcare internaţională de voluntari care implică tineri din Israel şi din comunităţile evreieşti din toată lumea în servicii prin care să îşi exprime valorile comune, mai arată comunicatul.

Citește și: Mutare neașteptată a lui Florin Cîțu! Cine a preluat ‘butoanele’ Guvernului: A fost omul lui Dan Diaconescu și al lui Radu Duda

Rămâne de stabilit ce autorizaţii sunt necesare din partea altor guverne şi de achiziţionat dozele necesare, “separat şi suplimentar faţă de stocul actual al Israelului “, astfel încât “nu va fi afectat în niciun fel efortul curent de vaccinare din Israel”.

Conform datelor ministerului pentru diaspora, în Israel mai trăiesc 190.000, iar în alte ţări 130.000 de supravieţuitori ai genocidului comis de nazişti şi colaboratorii lor din Europa, soldat cu şase milioane de victime în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).