ianuarie 17, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Adrian Năstase îl pune la zid pe Adrian Zuckerman: ‘Nu cred că l-a respectat cineva pentru atitudinea lui partizană – cu excepția lui Iohannis și, poate, a lui Dâncu’

2 min read
Read Time:1 Minute, 23 Second

l

Fostul prim-ministru și lider PSD Adrian Năstase, a transmis că Ambasadorul american Adrian Zuckerman s-a comportat în România într-un mod sfidător, amestecându-se în alegeri, pronunțându-se public în chestiuni de politică internă.

”Stirea a căzut ca un trăznet. Ambasadorul american Adrian Zuckerman ne părăsește după doar un an de mandat la București. Numit politic, fără a cunoaște reguli elementare ale diplomatiei și curtoaziei, el s-a comportat în România într-un mod sfidător, amestecându-se în alegeri, pronunțându-se public în chestiuni de politică internă. Nu cred că l-a respectat cineva pentru atitudinea lui partizană – cu excepția lui Iohannis și, poate, a lui Dâncu.

Mi-am adus aminte de Alan Green jr., ambasador politic, om de afaceri și sponsor al președintelui Bush, trimis la București înainte de 1989 pentru o sinecura liniștită. A venit Revoluția și ambasadorul Green a fost complet depăsit de situație. Din fericire, ceilalți membri ai ambasadei erau adevărați profeșioniști.

Nu cred că ați citit cartea mea „Lumea, americanii și noi” sau ediția a doua, „Romanian-American Relationship. My Contribution” (cred că amândouă pot fi citite pe secțiunea „cârti” a blogului meu). Am analizat acolo toți ambasadorii americani trimiși la București după Revoluție. Majoritatea numiți politic. Incapabili să înteleagă nevoia de demnitate a românilor. Interesați de „business”. Folosind mantrele celebre – „drepturile omului”, „drepturile minorităților”, „statul de drept”, „democrația”, „valorile și principiile occidentale”. Urmârind să pună în conducerea țării marionete.

Cred, în continuare, că relația noastră cu SUA este vitala dar sper că americanii vor putea dovedi în viitor respectul cuvenit pentru Romînia trimițând un ambasador conștient de misiunea lui”, a scris Adrian Năstase pe blogul său

sursa:bugetul

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).