September 16, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Diferența dintre vaccinurile celor de la Pfizer/BioNTech şi cel dezvoltat de Moderna. Ce spune Alexandru Rafila

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a participat luni, prin Skype, la emisiunea lui Victor Ciutacu, Punctul Culminant, pentru a răspunde întrebărilor legate de vaccinurile anti-Covid şi despre campania de imunizare

„O sa fie un contract mic cu Moderna, ei ne vor da 400.000 de mii de doze in total, 14.000 pe luna. Ei de obicei produc pentru piata din America. Vaccinurile sunt similare, diferenta e in conditiile de stocare. Cele de la Pfizer se pastreaza la -80 de grade, iar cel de la Moderna la -20 de grade.

Iar vaccinul de la Pfizer este administrat de la 18 ani, cel de la Moderna de la 16 ani, astea sunt singurele diferente.

Alea de la Moderna sunt mai bune pentru ca se manevreaza mai usor. Logic, când se păstreaza la +20 de grade, atat are si un frigider casnic. Nu sunt studii care sa dovedeasca cat te imunizeaza, doar timpul va dovedi. Nu exista elemente care sa demonstraze ca dureaza doi ani imunizarea, sa dea Domnul sa dureze chiar mai mult.”, a spus Alexandru Rafila la România TV.

Alexandru Rafila avertizează că informațiile despre vaccinuri și vaccinare anti-covid nu ajung la toate categoriile de populație. El spune că cele mai defavorizate de această campanie sunt chiar persoanele care intră în etapa a doua de vaccinare.

”Important este ca această campanie să fie o reușită. Dar ca să fie o reușită, trebuie să putem răspunde întrebărilor oamenilor. Și aici este o problemă, pentru că informațiile despre vaccinuri și vaccinare nu cred că ajung la toate categoriile de populație.

Mai ales acum, în etapa a doua, avem pacienți cu boli cronice, foarte mulți în mediul rural, foarte mulți vârstnici. Și ei trebuie să afle aceste informații, cred că aici sunt încă multe lucruri de făcut”, a spus Alexandru Rafila.

sursa:bugetul

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).