mai 6, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

SURSE ‘Contorizarea’ profesorilor care se vaccinează împotriva coronavirusului s-ar fi încheiat! Unele cadre didactice, obligate să completeze o declarație pe proprie răspundere!

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 18 Second

Surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că școlile private și de stat ar fi raportat deja numărul persoanele care se vaccinează împotriva SARS-CoV-2. Mai mult, alte surse ne-au precizat că angajații din învățământul privat au fost nevoiți să completeze o declarație pe proprie răspundere, fie că se vaccinează, fie că nu.

Alte surse au spus, pentru Bugetul.ro, că în învățământul de stat nu a existat această obligativitate, privind completarea declarației pe proprie răspundere.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, în această săptămână, la Antena 3, că termenul-limită pentru a raportarea numerică a persoanelor care se vaccinează este de 15 ianuarie. 

Însă, surse au precizat, pentru Bugetul.ro, că instituțiile de învățământ ar fi avut de transmis la inspectorate această „contorizare” până vineri, 8 ianuarie 2020.

Cîmpeanu: Decizia va fi luată cel mai probabil în ultima decadă a lunii ianuarie

Am avut azi consultări cu experți în educație, cu sindicate, cu asociațiile de părinți, cu cei care coordonează campania de vaccinare, cu Ministerul Sănătății. Am decis împreună următoarele: Ministerul Educatiei îşi doreşte deschiderea cât mai grabnică a şcolilor.

Acest lucru se va putea face în urma unei analize fundamentate temeinic. Acesta analiza se va face pe baza a doi parametri principali. În primul rând – evoluţia epidemiologică.

La mijlocul lui ianuarie vom avea datele în urma vacanţei de iarna. Un al doilea parametru este evoluţia campaniei de vaccinare şi am trimis azi în inspectoratele şcolare şi universităţi o solicitare privind disponibilitatea de vaccinare a personalului didactic, nedidactic şi auxiliar, am cerut o raportare numerică cu privire la disponibilitatea personalului din învăţamânt la vaccinare.

Data-limită pentru raportarea numerică este 15 ianuarie. Un alt criteriu complementar este să vedem şi deciziile altor state aflate într-o situaţie similară cu a Romaniei.

Decizia (privind redeschiderea scolilor sau continuara invatamantului on-line) va fi luată cel mai probabil în ultima decadă a lunii ianuarie”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3, luni, 4 ianuarie.

Medicul Valeriu Gheorghiță: „Deschiderea şcolilor nu este condiţionată de vaccinare”

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a declarat, la Digi 24, că redeschiderea şcolilor nu este condiţionată de vaccinarea profesorilor.

Totodată, el a subliniat că personalul din învăţământ are prioritate la vaccinare, pentru că deserveşte o activitate esenţială.

Ceea ce pot să vă spun este că, cu siguranţă, cadrele didactice şi personalul din învăţământ este prioritizat, pentru că deserveşte realmente o activitate esenţială extrem de importantă pentru societate şi pentru sistemul educaţional din ţara noastră şi cu siguranţă va avea prioritate la vaccinare. Dar deschiderea şcolilor nu este condiţionată de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Cei care lucrează în învățământ și vor dori să se vaccineze vor intra în etapa a doua a campaniei de vaccinare.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).