ianuarie 24, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

VIDEO Joe Biden: Este insurecție. Sunt șocat. Trump să iasă la TV să apere Constituția

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 35 Second

Președintele ales al SUA, Joe Biden, s-a adresat miercuri națiunii pe fondul asedierii Congresului american de către susținătorii lui Donald Trump:

  • Democratia noastra se afla sub un asalt fara precedent. Un asalt asupra citadelei libertatii, a Capitoliului insusi
  • Vreau sa fie foarte clar, scenele de haos de la Capitoliu nu reflecta America, nu reprezinta ce suntem noi.
  • Ceea ce vedem este un numar mic de extremisti. Este grostesc, dezordine, haos, nesupunere. Cer acestei multimi sa se retraga si sa lase democratia sa lucreze.
  • Cer lui Donald Trump sa intre in direct la TV sa isi respecte juramantul, sa apere Constitutia si sa ceara incetarea acestui asediu.
  • Sa ataci Capitoliul, sa spargi geamuri sa ocupi birouri sa intri in birourile Senatului, in birourile Camerei Reprezentatilor nu inseamna un protest, asta inseamna insurectie.
  • Lumea se uita la noi. La fel ca toti americanii si eu sunt socat si intristat. Natiunea noastra care a fost atata timp o lumina intra intr-un moment atat de intunecat

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman, a anunțat miercuri că întreaga Gardă Națională din capitala americană Washington a fost mobilizată după ce clădirea Capitolului a fost ocupată de susținătorii lui Donald Trump. S-au tras focuri de armă și s-a dat cu grenade lacrimogene. De asemenea au avut loc lupte între forțele de ordine și protestatari.

„Garda Națională din D.C a fost mobilizată pentru a oferi ajutor forțelor de ordine”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

CNN transmite că o femeie a fost împușcată în piept și se află în stare critică, în cursul asedierii Congresului SUA de către susținătorii lui Donald Trump în ceea ce o parte din presa americană numește „lovitură de stat”.

Şi agenţia EFE a relatat că cel puţin o persoană a fost rănită de glonţ în asaltul susţinătorilor preşedintelui în exerciţiu Donald Trump asupra Congresului SUA, după cum au confirmat surse ale serviciilor de urgenţă pentru canalul local din District of Columbia al postului Fox.

În imagini difuzate de postul MSNBC putea fi văzută o femeie care este transportată pe targă, cu o hemoragie puternică, în timp ce mai mulţi congresmeni puteau fi auziţi strigând „s-a tras!”, iar membri ai serviciilor de securitate ale Capitoliului şi-au scos armele în sala de plen a Camerei Reprezentanţilor.

Forţele de poliţie şi-au scos armele miercuri în incinta Camerei Reprezentanţilor a Congresului Statelor Unite, în faţa manifestanţilor pro-Trump care au încercat să pătrundă în sala de şedinţe, a raportat congresmanul Dan Kildee, citat de AFP.

„Gărzile de securitate şi poliţiştii de la Capitoliu şi-au scos armele în timp ce partizanii lui Donald Trump încercau să forţeze trecerea”, a scris Dan Kildee pe Twitter.

„Am primit consemnul să ne întindem pe jos şi să ne punem masca de gaze”, a adăugat el.

Susţinătorii preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au pătruns miercuri în plenul Camerei Reprezentanţilor, care fusese deja evacuată, şi s-au implicat într-o confruntare armată cu agenţii de securitate de la Capitoliu, care au transmis că au auzit focuri de armă, relatează EFE.

Toți senatorii au fost evacuați de urgență.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).