ianuarie 23, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Cseke Attila s-a supărat că nu a fost prezentat proiectul OUG pentru schimbarea statutului prefecților: ‘Ne prefacem că avem înalţi funcţionari publici’

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 55 Second

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a explicat că proiectul de ordonanţă de urgenţă privind schimbarea statutului prefecţilor şi subprefecţilor nu a fost prezentat în şedinţa de Guvern de miercuri, deoarece nu avea toate avizele necesare. După ce vor fi obţinute aceste avize, acesta va fi prezentat în Guvern, a anunţat ministrul, care a reiterat ideea că prefecţii vin din diferite partide, potrivit news.ro.

”Acel proiect legislativ, proiectul OUG, a fost prezentat în primă lectură în 30 decembrie 2020. După ce avem toate avizele ministerelor, cred că în această săptămână să avansăm destul de mult, să avem şi CES-ul. Cred că suntem în şmecherie acum, sau într-o chichiţă, dacă vreţi. Noi ne prefacem că avem prefecţi înalţi funcţionari publici, dar ei vin din diferite partide politice. Marea majoritate vine dintr-un partid politic, şi atunci noi ne prefacem că nu ştim. (…) Cred că această chestiune trebuie rezolvată. Constituţia spune că prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu. Guvernul este politic. Prin Constituţia actuală prefectul nu poate fi decât politic. Proiectul OUG nu a fost prezentat astăzi pentru că nu existau avize. Vrem să îl prezentăm cu toate avizele”, a declarat Cseke Attila, la Antena 3, miercuri seară.

Citește și: PSD face front comun cu AUR! Solicitarea lui Alexandru Rafila

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunţat, în 30 decembrie 2020, la finalul şedinţei de Guvern, că va propune transformarea prefecţilor în demnitari publici şi ei să nu mai fie consideraţi funcţionari publici, aşa cum este în prezent.

El a precizat că propune transformarea prefecţilor în demnitari publici.

Citește și: Pacient confirmat cu coronavirus după ce s-a vaccinat împotriva virusului! Care este explicația

„Noi credem că această chestiune trebuie clarificată şi că situaţiile care au devenit notorii prin care persoane care au venit din sfera politică, indiferent din ce sferă şi din ce partid şi au fost promovate temporar – pentru că marea, marea lor majoritate şi astăzi sunt temporar înalţi funcţionari publici, nu au acest statut prin stagii de specialitate şi nu ocupat această funcţie prin concurs, această situaţie de notorietate trebuie să ia sfârşit şi noi vom propune transformarea prefecţilor în demnitari publici, evident că în perioada următoare vom aştepta avizele şi propunerile, observaţile ministerelor de resor şi tuturor autorităţilor care trebuiesc implicate în circuitul de avizare”, a explicat ministrul Dezvoltării.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).