iunie 24, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

STRATEGIA SECRETĂ prin care Donald Trump rămâne președinte: Mike Pence va bloca validarea victoriei lui Joe Biden

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 52 Second
trump pence
Preşedintele în funcţie al SUA, Donald Trump, îi cere vicepreşedintelui Mike Pence să susţină acţiunile sale de blocare în Congres a validării rezultatului scrutinului prezidenţial, câştigat de Joseph Biden.

Donald Trump susţine că Mike Pence, care miercuri va prezida sesiunea plenară a Congresului SUA pentru validarea voturilor Colegiului Electoral Federal, are prerogative care i-ar permite să decidă rezultatul, scrie mediafax.ro.

Citește și: Lista rușinii: Cine sunt primarii marilor orașe din România care fug de vaccinul anti-COVID-19

„Vicepreşedintele are puterea de a respinge electori aleşi în mod fraudulos”, a declarat Donald Trump, marţi, prin Twitter.

Anterior, în cursul unui eveniment electoral desfăşurat luni în statul Georgia, Donald Trump afirmase: „Sper că Mike Pence intervine pentru noi. Sigur că, dacă nu va interveni, nu îl voi mai plăcea atât de mult”.

Citește și: Întorsătură de situație în cazul farmacistului care a distrus dozele de vaccin anti-COVID-19. Autoritățile au declarat că este un adept al teoriilor conspirației

Donald Trump s-a aflat în Georgia pentru susţinerea politicienilor republicani Kelly Loeffler şi David Perdue, candidaţi pentru Senatul SUA.

Mike Pence, vicepreşedinte în funcţie al SUA, va avea un rol strict formal în înregistrarea de către Congres a voturilor exprimate de membrii Colegiului Electoral Federal, un organism care a confirmat victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial desfăşurat în noiembrie.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu rupe tăcerea: ‘Trebuie doar să avem o capacitate suficientă de a vaccina într-un timp scurt, pentru că doze avem’

Conform unei reglementări electorale din anul 1887, vicepreşedintele SUA va citi în ordine alfabetică rezultatele exprimate de electorii fiecărui stat şi va nota potenţialele obiecţii. „Conform noii teorii a lui Trump, Pence are autoritate în mod unilateral de a decide dacă introduce ori nu voturile electorilor care au votat cu Biden şi chiar ar putea să îi ignore şi să introducă electori care îl susţin pe el. Este o interpretare asupra rolului vicepreşedintelui care intră în contradicţie cu procedurile oricărui alt scrutin din istoria SUA, o concepţie despre care specialiştii din domeniul constituţional cred că nu are nicio logică (…)”, notează site-ul Politico.com.

Donald Trump nu a recunoscut victoria politicianului democrat Joseph Biden în scrutinul prezidenţial din noiembrie. Unii senatori şi membri ai Camerei Reprezentanţilor din Partidul Republican intenţionează să conteste procedura de validare a victoriei lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial. Politicienii republicani vor formula obiecţii asupra rezultatelor scrutinului prezidenţial în statele Pennsylvania, Georgia şi Arizona.

Citește și: EXCLUSIV Lovitură pentru locuitorii Sectorului 1, începând cu anul 2021! Clotilde Armand a majorat taxele pe proprietate

Alţi senatori republicani, inclusiv Lindsey Graham, au criticat acţiunile de contestare a procedurii de validare a rezultatului scrutinului prezidenţial. Donald Trump a declarat că republicanii care nu îl susţin fac parte din „Grupul celor care se predau”, catalogându-i drept „gardieni ineficienţi ai naţiunii care vor să accepte validarea unor cifre electorale frauduloase”.

Cel mai probabil, contestaţiile politicienilor republicani nu vor avea succes, dar vor îngreuna procedura Congresului SUA, programată miercuri, de validare a voturilor exprimate de membrii Colegiului Electoral Federal, entitate care a confirmat deja victoria lui Joe Biden în scrutinul prezidenţial.

Citește și: Alexandru Rafila: ‘Cu cât obținem o acoperire vaccinală mai rapidă, cu atât răspândirea variabilității genetice a virsului e mai mică’

Unii senatori republicani au exprimat preocupări privind o înregistrare audio în care Donald Trump pare să îi ceară secretarului de stat din statul american Georgia să găsească voturi pentru modificarea rezultatului scrutinului.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).