ianuarie 23, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Controverse: Artiștii independenți acuză că trebuie să restituie o parte din banii primiți de la stat în starea de urgență

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 53 Second
bani-lei-salariu
Artiștii independenți trebuie să dea înapoi 41,5% din indemnizația primită de la stat în starea de urgență din primăvara anului 2020, au relatat artiștii Marius Mihalache și Ioan Bătinaș, luni, la Antena 3.

Citește și: ‘Puciștii’ din PNL se repliază. Țintarul secretarilor de stat dă startul cursei pentru Congres (surse)

Ajutorul de stat acordat artiștilor independenți și altor tipuri de freelanceri va fi impozitat. Este vorba despre persoane ale căror activități au fost întrerupte din cauza restricțiilor impuse de statul român, în contextul pandemiei de COVID-19. Ajutorul a fost acordat pentru a doua jumătate a lunii martie și pentru lunile aprilie și mai. „Acel ajutor de două luni jumate iată că e cumva scăzut. Prin plata impozitelor artiștii trebuie acum să plătească impozitele tot din acei bani, pentru că alți bani nu au venit.”, a spus actorul Ioan Bătinaș. „Acest ajutor a fost doar două luni jumate și noi știm că situația s-a prelungit. Ideea a fost că urmă o schemă de ajutor de stat pentru sectorul cultural, care a și venit (…) Din câte știu eu, nu au intrat și freelancerii sau actorii care lucrează pe drepturi de autor.” a explicat artistul.

Artistul Marius Mihalache a explicat ca pentru mulți colegi de-ai lui, indemnizația de la stat a fost singurul venit din care au trait, de când a început pandemia. „Astea sunt singurele noastre venituri, în această perioadă, din momentul în care s-a oprit toată activitatea. Dar trebuie să ne decidem dacă e ajutor sau e venit. Dacă e vorba de venit trebuie să plătim. Și dacă e vorba să impozităm această suma, trebuie să ne așezăm la masă să vedem cum îl vom impozita. Pentru că (..) dacă, să spunem că din iunie, se da drumul la toate concertele, nouă ne trebuie cel puțin un an de zile că să ne putem reorganiza. Noi nu începem de a doua zi să câștigăm bani. Nicăieri în lume un ajutor nu se impozitează, dacă e vorba de ajutor. Ajutorul se da unor persoane fără venit. Noi suntem persoane fără venit. 100%, nu avem 10% sau 20% sau ni s-a fracturat activitatea parțial. 100% ni s-au luat veniturile. Deci ar trebui să avem un ajutor, și să fie neimpozabil.”

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).