ianuarie 17, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

România schimbă VITEZA în lupta cu COVID-19. Dr. Valeriu Gheorghiță anunță 20.000 de vaccinări zilnice

2 min read
Read Time:1 Minute, 15 Second

Doctorul Valeriu Gheorghiţă, cel care coordonează Comitetul Naţional pentru Planificarea Vaccinării COVID-19 în România, a oferit noi detalii despre campania de vaccinare.

Acesta a anunțat că din 4 ianuarie, România ar trebui să vaccineze 20.000 de persoane pe zi.

„De luni 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele peste 70 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical, ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Punctul de întâlnire”.

„Autorizarea pe care Agenţia Europeană a Medicamentului a eliberat-o prevede respectarea protocolului, şi anume, administrarea a două doze, una iniţială şi doza de rapel la 21 de zile, deci este important pentru că datele din studii, datele de eficacitate de peste 95% reies din acest tip de administrare cu două doze”, a mai spus colonel doctor Valeriu Gheorghită.

Întrebat dacă după cea de-a doua doză mai există riscul ca persoanele vaccinate să dezvolte din nou boala Covid-19, medicul Valeriu Gheorghită a precizat că “datele din studii arată o eficacitate de peste 95% ori acest lucru este foarte important, înseamnă că peste mai mult de nouă persoane din zece vaccinate nu vor dezvolta boala, ceea ce e un lucru excepţional mai ales la categoriile vulnerabile, categoriile de persoane care pot să dezvolte forme severe. De aceea este important să promovăm activitatea şi campania de vaccinare şi importanţa şi beneficiile vaccinării în general.

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).