ianuarie 20, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

VIDEO – Cum arată centrul de stocare a vaccinului anti-COVID. Armata va distribui în țară vaccinul

2 min read
Read Time:1 Minute, 23 Second
janina varodin
Cele 10.000 de doze de vaccin care au intrat vineri în țară vor fi depozitate într-o primă fază la Centrul Național de Stocare a vaccinului de la Institutul „Cantacuzino”, de unde vor pleca mai departe către centrele regionale de vaccinae din țară. Janina Varodin, farmacist la Institutul „Cantacuzino”, a explicat care este procedura de transport și depozitare a vaccinului.

„Institutul Cantacuzino reprezintă centrul național de stocare a vaccinului de tip ARN COVID. În cadrul depozitului, colegii noștri sunt de specialitate și sunt pregătiți să ghestioneze tot acest proces. În momentul în care va ajunge în depozit va urma procesul de recepție, după care va fi depozitat în congelatoarele noastre, la temperaturi foarte joase, de minus 75 de grade. Ulterior acestui proces va urma procesul de livrare către centrele regionale din țară, din cadrul spitalelor militare, iar necesarul de doze de vaccin care va fi administrat pacienților va fi gestionat de centrele de vaccinare din țară. Transportul se va realiza cu structuri din cadrul MApN, în condiții controlate de temperatură și de siguranță maximă”, a declarat Janina Varodin.

Farmacismul de la Institutul „Cantacuzino” a afirmat că se va vaccina „pentru că suntem într-o perioadă critică și este singura soluție pentru a ne reveni la o viață normală”.

Primele doze de vaccin împotriva COVID-19, au ajuns în țară pe la Vama Nădlac 2, vineri, în ziua de Crăciun, în jurul orei 13.40. Vaccinul, dezvoltat de BioNTech și Pfizer, e primul căruia i s-a acordat de către Comisia Europeană autorizația condiționată de punere pe piață.

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).