ianuarie 17, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Tunisia: Starea de urgenţă, prelungită până în iunie 2021

2 min read
Read Time:1 Minute, 25 Second

În Tunisia, starea de urgență se prelungește până în iunie 2021.  

Starea de urgenţă aflată în vigoare în Tunisia după un atentat jihadist sângeros asupra unui autocar al gărzii prezidenţiale la Tunis din noiembrie 2015 a fost prelungită cu şase luni, până la 23 iunie, a anunţat vineri preşedinţia tunisiană, relatează AFP.

Şeful statului, Kais Saied, ‘a decis să prelungească cu şase luni starea de urgenţă pe întregul teritoriu al ţării, de la 26 decembrie 2020 şi până la 23 iunie 2021’, se arată într-un scurt comunicat al preşedinţiei, transmite Agerpres.

Interdicție de deplasare din cauza Covid-19, pe lângă amenințarea teroristă 

În afară de ameninţarea teroristă, în Tunisia este în vigoare şi interdicţia de deplasare pe timpul nopţii din cauza răspândirii epidemiei de noul coronavirus, care a afectat până acum 126.752 de persoane, dintre care 4.324 au murit, conform unui bilanţ actualizat al Ministerului Sănătăţii.

Prelungită fără întrerupere din 2015, starea de urgenţă acordă puteri excepţionale forţelor de ordine. În baza stării de urgenţă, sunt interzise grevele şi reuniunile ‘de natură să provoace tulburări’ sau este permisă adoptarea de măsuri pentru ‘asigurarea controlului presei’.

Ultimele săptămâni au fost marcate de instabilitate politică şi socială şi de declanşarea unor mişcări revendicative în mai multe regiuni.

Insistând asupra ameninţării teroriste, Ministerul de Interne a transmis vineri într-un comunicat că un bărbat cu ‘aparenţe extremiste’ a încercat să agreseze joi un poliţist la Tunis cu un ‘cuţit mare’, strigând ‘Allahu Akbar’. La 20 decembrie, un tânăr păstor a fost decapitat, conform justiţiei, de un grup ‘terorist’ într-o zonă muntoasă din Kasserine (centru), un bastion al ramurii jihadiste locale a Al-Qaeda din Maghrebul Islamic (AQMI).

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).