ianuarie 19, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Rareş Bogdan, după discuțiile secrete cu Klaus Iohannis: ‘Mizăm pe 260 de parlamentari’

2 min read
Read Time:2 Minute, 18 Second
orban rares iohannis
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan afirmă că ”trebuie să avem un Guvern funcţional la intrarea în anul viitor” şi a avansat data de 23 decembrie pentru votul de învestitură. Conform calendarului avansat de Bogdan, în 21 şi 22 decembrie ar urma să intre în funcţiune noul Legislativ şi comisiile acestuia, urmând ca înainte de Ajunul Crăciunului să fie votat viitorul Guvern.”Am primit mandat din partea preşedintelui României de a constitui o majoritate şi de a realiza o echipă performantă care să pună în aplicare un proiect pe care să-l armonizăm între programul nostru, programul USR PLUS şi al UDMR. Mâine discutăm (n.r. – propunerile de premier). Vom valida seara, probabil în BPN în jurul orei 19,00 sau 20,00, după ce la prânz vom sta de vorbă pe propuneri. (…) Toate numele sunt membri PNL, au fost membri PNL, vor fi membri PNL.”, a declarat, marţi seară, Rareş Bogdan.

Citește și: Klaus Iohannis s-a autodenunțat – OPINIE

Acesta a precizat că nu s-a discutat despre portofolii, ci despre calendarul de învestire a Guvernului.

El a spus că Nicolae Ciucă, premierul interimar, este unul dintre cele trei-patru nume luate în calcul pentru poziţia de premier.

Citește și: Ludovic Orban: ‘Se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD și acesta este obiectivul nostru’

„Preşedintele (…) are ultimul cuvânt. Noi vom face propunerile şi domnia sa va alege, pentru că (viitorul premier – n.r.) va trebui să fie într-un parteneriat cu domnia sa şi, de asemenea, într-un parteneriat asumat cu PNL şi într-o colaborare permanentă cu USR PLUS şi UDMR”, a precizat Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan a susţinut că nu au existat discuţii despre ministere sau vicepremieri.

”Nu am discutat chestiuni legate de portofolii, nici cine rămâne, nici cine pleacă, nici ce îşi doreşte PNL ca portofolii. Am discutat chestiuni legate de ce urmează să implementăm şi de calendar al învestirii guvernului. Pe 21 expiră mandatele actualilor deputaţi şi senatori, am dori ca pe 21 noul Parlament să fie învestit, urmând ca până în Ajun, până în 23 practic să… Da, urmează comisiile… deci Paramentul în 21, în 22 constituirea noilor comisii parlamentare – 16 la Cameră şi cred că 15 la Senat- şi de asemenea să urmeze audierea miniştrilor, iar pe 23 să fie votul în Parlament pentru a intra în… Sunt câteva chestiuni pe care nu le putem neglija, sunt extrem de importante şi trebuie să avem un Guvern funcţional la intrarea în anul viitor din diverse motive juridice, legi care urmează să fie amendate, deci sunt câteva chestiuni importante”, a mai precizat Rareş Bogdan.

Acesta a afirmat din nou că PNL ia în calcul ”o majoritate de aproximativ 260” de parlamentari, el arătând că liberalii se bazează şi pe susţinerea parlamentarilor care reprezintă minorităţile naţionale.

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).