ianuarie 26, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Prezenţa scăzută la urne ridică miza – Voturile din Diaspora ar putea conta mai mult decât se credea

0 0
1 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Prezenţa la urne la ora 19.00 este cu 7% mai mică decât la alegerilr parlamentare din urmă cu 4 ani. Astfel, până la ora 21, la închiderea urnelor, am putea avea un record negativ de prezenţă, sub 35%.

La mai puţin de 6 milioane de voturi exprimate în ţară, voturile din Diaspora ar putea cântări mult mai mult decât se anticipa. La această oră, au votat peste 237.000 de români în afara ţării. Cu românii care ar mai putea vota în orele următoare, la final voturile din Diaspora s-ar putea apropia de 5% din totalul voturilor la alegerile parlamentare.

Acest lucru trebuie luat în calcul în primul rând la analiza datelor din sondajul exit-poll. După cum se ştie datele prezentate în exit-poll cuprind doar voturile exprimate în ţară. Astfel, rezultatele finale ar putea fi vizibil diferite după adăugarea voturilor din Diaspora.

Chiar dacă Diaspora dă doar şase parlamentari, voturile exprimate în afara ţării contează la scorul general, în funcţie de care se vor face redistribuirile. Teoretic un avantaj pentu USR-PLUS, PNL şi chiar PMP, procentul important de voturi din Diaspora ar putea fi o veste bună şi pentru AUR, partid cu priză la românii din afara ţării.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).