ianuarie 26, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Viorel Cataramă: Promit să redeschidem școlile! Copiii au dreptul la educație!

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second
Viorel Catarama
Din ce în ce mai multe voci cer redeschiderea școlilor. Eșecul evident al învățământului online, dar și exemplele celorlalte state europene ce au ales să țină unitățile școlare deschise au început să acrediteze ideea că riscul infectării este unul mult mai mic, dacă sunt respectate măsurile de protecție, decât riscul de a crește rata de analfabetism funcțional.

Acestor voci li se alătură Viorel Cataramă, candidatul Pro România la funcția de senator de Bihor. Omul de afaceri luptă pentru respectarea libertăților cetățenești și crede că școlile ar trebuie deschise pentru ca toți copiii, indiferent de zonă sau pătură socială, să aibă acces la educație.

„Printre cele mai afectate state de Covid-19, din Uniunea Europeană, este Belgia. Cu toate acestea, unitățile de învățământ sunt deschise, iar concluzia specialiștilor este că nu prezintă niciun pericol. În Spania, o țară la fel de afectată de pandemie, școlile sunt deschise, iar Franța nu a închis niciodată unitățile de învățământ. Germania, Olanda, Portugalia au păstrat, de asemenea, școlile deschise.

Norocul nostru este că suntem conduși de Lucovid Orban, care este consiliat de specialiștii Anisie și Tătaru și astfel, în țara în care analfabetismul functional afectează 40% din elevi, noi ținem școlile închise de 9 luni. Nu avem infrastructură pentru lecțiile online, cadrele didactice nu au fost pregătite pentru susținerea cursurilor online, ca să nu mai vorbim de zeci de mii de copii care nu acces la dispozitive pentru conectare la internet. Avem localități fără cazuri covid sau cu foarte puține cazuri, dar și acolo se încăpățânează guvernul Orban să țină școlile închise.

Prioritatea oricărui politician cu viziune este redeschiderea școlilor, dar mai ales reclădirea întregului sistem, după ce depășim criza sanitară.

Educația este Cenușăreasa sistemului politic românesc. Te-ai fi așteptat ca un guvern de dreapta să investească masiv în educație, dar nu este cazul. Redeschiderea unităților de învățământ, profesionalizarea cadrelor didactice și a aparutului auxiliar și investiții masive în infrastructura educațională sunt măsurile pe care eu le voi implementa din Parlamentul României” a declarat Viorel Cataramă pe pagina sa oficială de Facebook.

Viorel Cataramă candidează pentru poziția de senator de Bihor din partea partidului Pro România la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).