iunie 24, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Florian Bodog SEMNALEAZĂ o situație GRAVĂ: Contacții cazurilor de COVID nu pot vota nici la urna mobilă; nu au bază legală

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second
bodog florian
Contacții cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2 nu vor putea merge la vot, fiind în izolare, dar nu au nici bază legală să cheme urna mobilă, declară, vineri, senatorul PSD Florian Bodog, care afirmă că un milion de oameni sunt „condamnați să nu voteze” în 6 decembrie.

Florian Bodog spune că în ziua votului, în România vor fi circa un milion de contacți ai cazurilor depistate pozitiv în ultimele 14 zile înainte de vot.

„Aceste persoane care se izolează la domiciliu, pe baza unei discuții telefonice cu DSP-urile, nu au niciun act pe baza căruia să poată solicita urna mobilă. Practic, aceste persoane sunt condamnate să nu voteze”, spune Bodog, conform Mediafax.

Senatorul precizează că PSD a propus în Biroul Electoral Central o procedură simplă și ușor de aplicat de toți cei care se vor afla în această situație în ziua votului, respectiv o declarație pe proprie răspundere că au fost contacți ai unor cazuri pozitive.

„Este o procedură simplă deja practicată pe scară largă. Astfel de declarații se cer tuturor care intră într-o unitate medicală, de exemplu. Avem declarație pe proprie răspundere la deplasarea în localitățile carantinate. Deci e o procedură deja familiară cetățenilor și face parte din practica uzuală a Guvernului. Este inexplicabil de ce au respins această procedură, venind în schimb cu una total nefuncțională. Cum să emită și să trimită DSP 1 milion de decizii de carantină în doar 14 zile. Cei de la DSP nu sunt în stare să răspundă la telefon! Darămite să emită și să transmită 1 milion de decizii în toate cătunele din țară”, spune senatorul PSD.

Acesta acuză că trimiterea deciziilor în doar 14 zile este „o aberație care ne arată tentativa Guvernului de a bloca votul pentru persoanele în carantină”.

Florian Bodog afirmă că acesta „este cel mai grav atac la dreptul democratic de a vota al cetățenilor” și PSD cere Biroului Electoral Central să se asigure că dreptul la vot va fi garantat pentru toți cetățenii.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).