ianuarie 19, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Scandal între DNA și MAI. Nemulțumirea procurorilor anticorupție, după ce instituția lui Vela a anunțat mita de un milion de euro din găleți Citeşte întreaga ştire: Scandal între DNA și MAI. Nemulțumirea procurorilor anticorupție, după ce instituția lui Vela a anunțat mita de un milion de euro din găleți

2 min read
Read Time:1 Minute, 46 Second

Direcția Națională Anticorupție a criticat comunicarea făcută de Ministerul de Interne, prin purtătorul de cuvânt, despre perchezițiile efectuate într-un dosar în care sunt cercetați angajați ai Serviciului de Eliberări Permise din Suceava. DNA a susținut într-un comunicat de presă că informațiile furnizate de MAI înaintea lor nu se bazează pe date oficiale din ancheta penală, ci „pe presupuse surse judiciare”.

Instituția condusă de Crin Bologa a anunțat că astăzi, 26 noiembrie, procurorii săi au desfășurat activități de urmărire penală „într-un număr de trei dosare penale împreună cu ofițeri de poliție judiciară proprii și cu sprijinul unor ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție din cadrul MAI, delegați de procurorii DNA”. Este vorba despre dosarul privind mita de la Serviciul de Eliberări Permise din Suceava, în care anchetatorii au găsit aproximativ milion de euro ascuns prin găleți sau pereți. Dar detaliile despre acest dosar au fost oferite de purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog. Într-o declarație de presă, ea a afirmat că ”Ministerul Afacerilor Interne continuă lupta împotriva criminalității desfășurând acțiuni operative de amploare la nivelul întregii țări”. Mai mult, ea a dat detalii concrete despre percheziții, chiar în timp ce unele erau încă în desfășurare. În replică, DNA a anunțat că, în ceea ce privește dosarele DNA, „Comunicarea oficială se face exclusiv de către DNA”, precizând că acest lucru se întâmplă „după aprobarea procurorului de caz și în limitele prevăzute de normele interne și directivele UE în materie”.

Comunicarea publică a MAI cu privire la acțiunile DNA din data de 26 noiembrie 2020, nu are la bază date oficiale din ancheta penală și se bazează pe presupuse surse judiciare. Comunicat DNA, referitor la datele anunțate de MAI: Ulterior, DNA a informat oficial, după finalizarea perchezițiilor, că „au fost ridicate sume de bani și bunuri în valoare de peste 1.000.000 euro, astfel: 1.225.000 euro 790.000 lei 12.000 dolari 1.500 lire sterline 37 ceasuri de lux 21 brățări 18 lanțuri și 4 pandantive de aur 8 autoturisme de lux. Imagini cu banii găsiți în urma perchezițiilor:

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).