august 4, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Bombă! Ordin MAI. Polițiștii vor lucra de acasă

0 0
3 min read
0 0
Read Time:3 Minute, 9 Second

Mințile luminate din Ministerul Afacerilor Interne au dat dispoziție aparatului central al inspectoratului general, precum și inspectoratelor județene de poliție să trimită angajații să lucreze de la domiciliu. Sindicaliștii din MAI susțin însă că ordinul este aberant, având în vedere că rețelele instituțiilor sunt securizate.

Decizia MAI pentru structurile din subordine

Sub pretextul că astfel s-ar reduce numărul de infectări cu virusul SARS-Cov-2, ministerul condus de Marcel Vela a decis să introducă munca la domiciliu și pentru angajații MAI. ”La organizarea programului se va avea în vedere și posibilitatea ca, în structurile unde situația permite, un procent din personal să își desfășoare activitățile profesionale necesare îndeplinirii atribuțiilor specifice funcției, care nu presupun prelucrarea de informații clasificate, de la domiciliu, cu respectarea prevederilor legale în vigoare”, se arată în dispoziția dată de Ministerul Afacerilor Interne. Sindicatele susțin însă că o asemenea măsură este practic imposibil de aplicat din foarte multe considerente.

”Mai concret, vor lucra de acasă cei de la financiar, resurse umane, serviciul de cazier judiciar, probabil și cei de la mentenanță auto. Este însă foarte greu de pus în practică, pentru că nu avem softuri, nu suntem conectați wireless la serverele instituției, pentru că rețelele sunt securizate. Se demonstrează încă o dată lipsa de profesionalism care există în acest moment în aparatul Ministerului Afacerilor Interne. Sunt oameni care ocupă funcții bine plătite și care îi feresc de pericolele străzii. Însă acești oameni habar nu au din ce este compus un inspectorat de poliție și cum se lucrează acolo. Această dispoziție nu poate fi pusă în aplicare nici măcar de serviciul de resurse umane, pentru că ai dosarele de cadre pe care nu le poți scoate din instituție să te duci cu ele acasă, pentru că există riscul ca aceste date să ajungă la alte persoane din familie, poate un copil, poate un adolescent, care să le transmită cine știe pe unde. Și, chiar dacă nu sunt documente secrete, sunt date cu caracter personal care intră sub incidența legii”, ne-a declarat Dănuț Saltelechi, vicepreședintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

Poliție on-line

Sindicaliștii de la Europol susțin că, în acest ritm al deciziilor aberante de la MAI, se pot aștepta și la înființarea unei poliții on-line, prin intermediul căreia polițiștii vor ajunge să intervină la evenimente și să aplaneze conflictele violente între persoane/grupuri de persoane în mod virtual. ”Dacă ministerul este promotorul acestei ideologii, de debirocratizare pentru eficientizarea modului de lucru în on-line,  aflați că, la acest moment, Poliția Română, comparativ cu alte instituții, nu are rețele sau softuri care să permită conectarea de la distanță la serverele de date ale instituției, și chiar dacă nu vrea să o recunoască, în secolul vitezei, digitalizarea în MAI se realizează, în prezent, cu pix și coală ministerială pe care colegii noștri le cerșesc efectiv, periodic, de la serviciile logistice ale unităților de poliție din țară”, se precizează într-un comunicat al Sindicatului Polițiștilor Europol.

Acțiunile dispuse de la centru sunt penibile

Pentru că decizia în MAI este centralizată, managerii din teritoriu nu mai sunt lăsați să dispună conform specificității situației operative din județ, semnalează sindicaliștii de la Europol. ”Am avut chiar situații în care erau diseminate de la centru planuri de acțiune pentru sancționarea pietonilor care nu respectă regulile de circulație în zonele rurale, în care nu existau treceri de pietoni. Sau au fost dispuse planuri de acțiune pentru combaterea braconajului piscicol în zone unde nu existau râuri sau nici măcar o baltă de pescuit. Iar obediența șefilor mergea până acolo încât raportau, la nivel de județ, un cumul de amenzi pe cu totul alte spețe ca făcând parte din sancțiunile date pentru braconaj”, ne-a mai precizat vicepreședintele Europol, Dănuț Saltelechi.

sursa:national

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).