iunie 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

ULTIMA ORĂ: BEC a admis contestaţia USR – Sloganul ‘O Românie fără hoţie’ este legal/ DOCUMENT

0 0
1 min read
0 0
Read Time:51 Second
bec hotarare
Biroul Electoral Central a admis duminică, 15 noiembrie, contestaţia Alianţei USR-PLUS împotriva Hotărârii Biroului Electoral Judeţean Dâmboviţa prin care s-a interzis folosirea sloganului „O Românie fără hoţie”, pe motiv că ar fi discriminatoriu.

În primul rând, BEC a constatat că Biroul Electoral Judeţean şi-a depăşit competenţele legale, pronunţându-se asupra unor aspecte neinvocate de petent (PSD).

BEC mai constată că sloganul „O Românie fără hoţie” reprezintă doar un îndemn la respectarea legii şi, astfel, o manifestare cu bună-credinţă a libertăţii de exprimare.

„Analizând conţinutul sloganului contestat In speţă, se constată că nu se poate vorbi nici de o încălcare a Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, întrucât acesta nu vizează transmiterea de informaţii şi mesaje cu caracter discriminator şi defăimător cu privire la candidaţi participanţi la campania electorală, de natură a prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine a acestora. De asemenea, Biroul Electoral Central apreciază că sloganul contestat nu afectează integritatea şi eficacitatea procedurii electorale”, precizează BEC.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).