noiembrie 26, 2020

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Situaţie de noaptea minţii în USR – Cum a ‘rezolvat’ conducerea centrală problema listei invalidate pentru că nu avea şi femei

2 min read
Read Time:1 Minute, 11 Second

După ce Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Bistriţa-Năsăud a respins lista de candidaţi ai USR-PLUS pentru Senat, deoarece nu asigura reprezentarea ambelor sexe, conducerea centrală a USR a găsit o „rezolvare” originală, rezultatul fiind excluderea din partid a unui candidat care nu avea practic nicio vină.

„Și mai avem în ședința Biroului Național USR de azi altă situație idioată. La Bistrița s-au trezit că au depus o listă pentru parlamentare numai cu bărbați, validată de conducere inițial, depusă, dar refuzată, evident, de Biroul Electoral Județean. Pentru că legal pe listele de candidați trebuie să fie cel puțin o femeie.

Cum s-a gândit team Barna să rezolve problema generată de ei? Au decis să pună presiune pe barbații de pe lista aia să renunțe la candidatură până rămâne numai un om. Cu un singur om, un singur candidat, nu mai e nevoie să fie și o femeie. Unul a refuzat. Biroul Național (de fapt doar cei 12 din echipa Barna având majoritatea) a decis să îl excludă din USR. Excelent. În loc să pună o femeie pe lista de candidați au decis să excludă un bărbat fără ca acesta să aibă vreo vină”, scrie Oli Ardelean, fostă membră USR, pe Facebook, distribuind o postare a Cristinei Prună, vicepreşedinte USR.

Legea 208/2015 prevede că pe listele de candidaţi ale partidelor la alegerile parlamentare trebuie să se găsească atât bărbaţi, cât şi femei.

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).