noiembrie 23, 2020

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

România merge la Curtea de Justiție a UE pentru drepturile transportatorilor: ministrul Afacerilor Externe a făcut anunțul

2 min read
Read Time:1 Minute, 1 Second
tir tiruri
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat că România a depus la Curtea de Justiție a UE trei acțiuni prin care e cerută anularea unor măsuri considerate a fi restrictive și disproporționate în cadrul Pachetului de Mobilitate.

Și Bulgaria este nemulțumită de Pachetul de Mobilitate.

Bulgaria a anunțat că va sesiza și ea Curtea de Justiție a UE pentru „discriminare“ în contextul adoptării Pachetului Mobilitate, o reformă care a dat naştere unei lupte între Vestul şi Estul continentului, a anunţat guvernul de la Sofia.

„Dispoziţiile privind revenirea şoferului, revenirea vehiculului şi interdicţia de a petrece timpul de odihnă la bordul vehiculului între două cicluri de cabotaj duc la o discriminare pe baza situaţiei geografice şi la o limitare a accesului egal la piaţa unică europeană“, au anunţat autoritățile guvernamentale într-un comunicat, potrivit AFP.

„Acestea duc la un tratament defavorabil al companiilor bulgare de transport rutier internaţional“, a adăugat guvernul conservator, precizând că va depune trei plângeri privind reforma Pachetului Mobilitate la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), fără a preciza data.

Setul de reglementări a fost aprobat în această vară la Bruxelles după negocieri aprinse, fără succes însă pentru România. Forma este total favorabilă Germaniei şi Franţa în special.

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).