noiembrie 25, 2020

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Cluj-Napoca intră în scenariul roșu: Școlile trec la cursuri exclusiv online

2 min read
Read Time:1 Minute, 35 Second

Rata de infectare din municipiul Cluj-Napoca a ajuns la 3 la mia de locuitori, motiv pentru care Consiliul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis să adopte o serie de măsuri restrictive.

Pe modelul Capitalei, restaurantele, cafenelele și cinematografele din Cluj-Napoca se închid, iar măștile devin obligatorii în toate spațiile publice.

De asemenea, s-a luat decizia ca școlile să treacă la scenariul de învățământ în care cursurile se desfășoară exclusive online.

Restricțiile sunt valabile și pentru comuna Floreşti și comuna Tritenii de Jos.

Măsurile urmează să intre în vigoare pe 22 octombrie, ora 0:00.

Măsurile prevăzute în decizia CJSU Cluj

– purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise;

– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă;

-activitatea restaurantelor și a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare este permisă pentru persoanele cazate;

-prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spații special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă.

-nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci;

-activitatea cu publicul în sălile de jocuri de noroc este interzisă;

-organizarea și desfășurarea activității în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte este interzisă;

-suspendarea timp de 14 zile, începând de joi, 22 octombrie, a activităților didactice în școli și grădinițe unitățile de învățământ, cursurile desfășurându-se online.

Luni a fost identificat un focar de infecție la Spitalul Municipal Cluj-Napoca după ce 12 angajați au fost diagnosticați cu coronavirus.

sursa:puterea

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).