noiembrie 24, 2020

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Marcel Ciolacu: ‘Avem nevoie de un nou guvern, cu o viziune proaspătă şi cu măsuri curajoase care să ofere românilor siguranţa locurilor de muncă’

2 min read
Read Time:2 Minute, 1 Second

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a scris  pentru Ziarul Financiar în care arată că principala misiune a viitorul Guvern va fi păstrarea locurilor de muncă, acesta fiind punctul critic din care economia se poate prăbuși sau își poate reveni rapid.

”Principala misiune a viitorului guvern va fi menţinerea locurilor de muncă. Acesta este punctul critic din care economia naţională se poate prăbuşi sau, dimpotrivă, îşi poate reveni foarte rapid.

Teama pierderii locurilor de muncă, generată de măsurile haotice şi neputincioase ale guvernării PNL a gripat motorul economiei naţionale. Peste o treime din cetăţenii români nu au deloc economii pentru zile negre, iar încă o treime ar putea rezista cel mult o lună cu plata cheltuielilor curente.

Cum să mai faci consum când perspectiva economică este atât de sumbră? Iar dacă oamenii nu mai cumpără, firmele nu mai vând, iar producătorii nu mai produc şi sunt nevoiţi să-şi trimită angajaţii în şomaj. Motorul economiei se opreşte.

E limpede pentru toată lumea că actualul guvern a eşuat în gestionarea economiei, în contextul pandemiei. Măsurile de sprijin adresate mediului de afaceri au fost firave, multe neinspirate şi, în orice caz, au venit foarte târziu.

Între timp, mulţi agenţi economici au fost nevoiţi să reducă salariile, să suspende sau să renunţa la sute de mii de contracte de muncă, iar unii chiar au dat faliment. Oamenii nu mai speră nimic de la actuala guvernare.

De aceea, faptul că în curând vom avea alegeri parlamentare reprezintă o oportunitate pentru economie. Un nou guvern, cu o viziune proaspătă şi cu măsuri curajoase care să ofere românilor siguranţa locurilor de muncă poate reporni consumul şi poate da un suflu nou economiei. Aceasta e premisa de la care am plecat când am realizat programul PSD de guvernare, pe care l-am suspus recent dezbaterii publice.

Aproximativ 80% dintre măsurile propuse ţintesc siguranţa locurilor de muncă şi stimularea forţelor active din societate: salariaţi, antreprenori, investitori. Dintr-un reflex de înţeles, comentariile din presă s-au oprit doar asupra majorărilor de pensii şi salarii.

Eu însă invit opinia publică şi mediul de afaceri să analizeze şi programele investiţii şi de stimulare a mediului de afaceri. Avem în program măsuri pentru companiile din domeniile strategice, pentru asigurarea capitalului de lucru al IMM-urilor, pentru înfiinţarea de noi firme şi pentru promovarea exporturilor. Toate sunt însă condiţionate de menţinerea locurilor de muncă actuale sau de crearea altora noi.”, scrie Marcel Ciolacu, notează stiripesurse.ro

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).