noiembrie 29, 2020

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Breaking News. Programul special pentru vârstnici, din nou în vigoare!

2 min read
Read Time:1 Minute, 54 Second

Începând cu data de 15 octombrie, persoanele în vârstă vor putea din nou să facă cumpărături fără a intra în contact cu restul populaţiei, magazinele fiind rezervate pentru ei timp de două ore zilnic.

Decizia a fost luată pe fondul unei creşteri record a numărului de infectări, a anunţat sâmbătă premierul polonez Mateusz Morawiecki.

La fel ca şi în cazul primului val de pandemie în primăvară, persoanele cu vârsta peste 60 de ani vor putea face cumpărături între orele 10 şi 12 în magazinele alimentare şi farmacii, a spus Mateusz Morawiecki, cerându-le de asemenea seniorilor să se protejeze şi să rămână acasă.

„Încercăm să stabilizăm situaţia, încercăm să reducem dinamica creşterii deceselor”, a declarat el pentru jurnalişti.

Noile măsuri vor intra în vigoare pe 15 octombrierelatează AFP, preluat de Agerpres.

Cum s-a ajuns din nou la restricții

Din cauza unei creşteri record a contaminării, purtarea de măşti în spaţiile publice este obligatorie în toată Polonia începând de sâmbătă.

„Al doilea val a sosit şi trebuie să îl confruntăm cu fermitate”, a declarat vineri Morawiecki pentru jurnalişti, explicând că întreaga ţară de 38 de milioane de locuitori va fi de acum considerată o „zonă galbenă”.

Ministerul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că Polonia a înregistrat un număr record de 5.300 de infectări cu COVID-19 şi 53 de decese, crescând cifrele la nivelul întregii ţări la 121.638 de cazuri şi, respectiv, 2.972 de decese.

La Varşovia, câteva sute de persoane care se opun obligativităţii purtării măştii şi neagă existenţa unei pandemii s-au adunat joi în centrul oraşului pentru a protesta împotriva noilor restricţii.

Joi dimineață, Waldemar Kraska, ministru ajdunct al Sănătății, a spus la radioul public că și capitala Varșovia va fi adăugată pe lista zonelor cu restricții suplimentare din cauza numărului mare de cazuri.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Wojciech Andrusiewicz a anunţat că este probabil ca autorităţile să crească numărul zonelor galbene sau roşii, unde există restricţii anti-coronavirus, cum ar fi purtarea măştii în locuri publice.

În prezent, 51 de zone din Polonia sunt clasificate ca fiind galbene sau roşii, dar începând de sâmbătă numărul acestora ar putea să depăşească 100, ceea ce înseamnă că aproximativ o treime din suprafaţa ţării ar fi vizată de restricţii suplimentare.

sursa:evzilei

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).