Noul președinte al ASF începe în forță: Și-a luat director de cabinet un general SRI

news
Read Time:1 Minute, 24 Second

Nicu Marcu, noul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, face o mutare de efect, la doar două luni după ce a fost numit în funcție de Parlament, la propunerea PNL. Șeful ASF l-a numit director de cabinet pe generalul (r) George-Viorel Voinescu, până recent adjunct al directorului SRI. De altfel, Nicu Marcu și-a anunțat deja intenția de a pune accentul pe disciplină în cadrul ASF în mandatul său de președinte

Președintle ASF a confirmat informația pentru STIRIPESURSE.RO.

La data de 31 iulie 2020, prin decret prezidențial, domnul general-locotenent George-Viorel Voinescu a fost înaintat în gradul de general – cu patru stele, eliberat din funcţia de adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii pentru zona financiar-logistică şi trecut în rezervă cu noul grad, începând cu data de 1 august 2020.

Conform site-ului SRI, general-locotenent George-Viorel Voinescu a fost numit adjunct al Directorului Serviciului Român de Informații la data de 27 iulie 2005. În anul 2007 i-a fost acordat gradul de general de brigadă, în anul 2012 a fost înaintat în gradul de general-maior, iar în anul 2014 a fost înaintat în gradul de general-locotenent.

Anterior numirii în funcția de adjunct al directorului SRI, a deținut diferite funcții de conducere în cadrul Brigăzii Antiteroriste și al Direcției Financiare a Serviciului Român de Informații. În anul 2011 a obținut titlul științific de doctor în domeniul Economie și afaceri internaționale la Academia de Studii Economice din București, cu teza intitulată “Impactul terorismului asupra economiei mondiale”.

Nicu Marcu, fostul vicepre­şe­dinte al Curţii de Con­turi, este pre­şe­din­te al Autorităţii de Su­pra­veghere Financiară din iunie 2020.

Sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Numărul de companii nou-înființate în primele șapte luni mai mic cu o treime decât anul trecut

Un număr de 60.634 companii au fost înființate în primele șapte luni ale acestui an, cu aproape o treime (31%) mai puține decât în aceeași perioadă din 2019, conform raportului KeysFin Macro Update. Cele mai multe companii au fost înființate în București (9.810 companii, cu 7,5% mai puține), Cluj (3.116 […]

Ai un pont ? 0761011011