• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ministrul Finanțelor nu este de acord cu PLAFONAREA prețurilor la alimente: ”Să terminăm cu proiectele populiste!

Apr 2, 2020

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat joi, la Digi24, că plafonarea prețurilor la alimente ar putea duce la o penurie a acestora. Măsura plafonării prețurilor la alimente și medicamente este prevăzută într-un proiect al PSD, adoptat deja de Senat. „Să terminăm cu proiectele populiste. Nu putem să aruncăm cu bani în stânga și în dreapta că nu ajutăm pe nimeni”, a declarat Cîțu.

Ministrul Finanțelor susține că plafonarea prețurilor nu este o soluție pentru că ar putea duce la o problemă de aprovizionare.

„Dacă am interveni asupra prețurilor și le-am bloca, la alimente și medicamente, probabil vom avea o problemă de aprovizionare. Ce am eu oficial nu îmi arată o explozie a acestor prețuri. A plafona astăzi prețurile ne-a putea duce la o penurie de produse”, a declarat Florin Cîțu.

Nu este o problemă cu stocurile, susține ministrul Finanțelor.

Florin Cîțu susține că o creștere excesivă a deficitului, peste 10%, creează probleme de finanțare, iar statul nu are bani să susțină eventualele măsuri necesare.

„A crește deficitul la 10% îți creează o problemă de finanțare, degeaba spunem tuturor că dăm câte 1000 de euro, dacă nu îi ai. Bani ai din taxe și din împrumuri. De asta trebuie să fim foarte atenți. Putem să creștem deficitul, dar vom avea o problemă de finanțare. Să terminăm cu proiectele populiste. Nu putem să aruncăm cu bani în stânga și în dreapta că nu ajutăm pe nimeni”, a declarat Cîțu, la Digi24.

 

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *